općina breznički hum

Općina Breznički Hum kreće u izgradnju biciklističke infrastrukture

Objavljeno: 10.04.2023. 09:36

Zadnja izmjena: 10.04.2023. 19:37

Načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić potpisao je Ugovor o dodijelili bespovratnih sredstava s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova u vrijednosti 286 tisuća eura (Financira Europska unija - NextGenerationEU).

Projekt "Biciklistička infrastruktura na području Općine Breznički Hum" uključuje projektiranje biciklističke infrastrukture u dužini od 33 km na području Općine kojom će se stvoriti biciklistička povezanost općine i susjednih naselja, a kasnije nakon projektiranja slijedi izgradnja u skladu s mogućnostima financiranja uz pomoć bespovratnih potpora iz EU fondova od 2023. do 2030. godine. 

Planirana mreža biciklističke infrastrukture ovim projektom čini jednu cjelinu, nastavlja se uz glavnu prometnicu na postojeću infrastrukturu te spaja sve ključne točke općine od općeg interesa na kojima se odvija najveći promet. Kod planiranja i projektiranja biciklističke infrastrukture primjenjivat će se načela zaštite okoliša, sigurnosti, ekonomičnosti, cjelovitosti, izravnosti i atraktivnosti, sukladno važećim zakonskim propisima i stručnim normama.

- Razvoj biciklističke infrastrukture na području Općina sasvim će sigurno povećati sigurnost prometa na cestama, podići će turističku ponudu na još jednu višu razinu, ali će značiti puno i za razvoj sporta i rekreacije. Sve će to utjecati i na povećanje kvalitete života naših sumještana i stvoriti uvjete za razvoj turizma i ostanak mladih - rekao je načelnik Zoran Hegedić.

Komentari