općina cestica

Foto - Općina Cestica bogatija za devetero djece, održan prijem za roditelje

Objavljeno: 12.05.2022. 13:23

U dvorani Kulturnog centra u Cestici održan je prijem za roditelje novorođene djece, a čestitku na prinovama roditeljima i iznos od 2.000 kuna uputio je načelnik Mirko Korotaj.

Načelnik Mirko Korotaj rekao je da Općina Cestica pomože roditeljima u podizanju djece od rođenja do završetka studija, a ta pomoć očituje se kroz sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću, u kojem se trenutno nalazi 162 djece. Iz općinskog proračuna podmiruju se i troškovi obveznog predškolskog obrazovanja za svu djecu, a tijekom osmogodišnjeg školovanja podmiruju se i troškovi nabave radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i školskih atlasa. Jedna od stavki u proračunu su i sredstva za dodjelu studentskih stipendija svim studentima druge i viših godina studija.

- U planu je i proširenje dječjeg vrtića koji će po završetku moći primiti 250 djece, a predviđeni troškovi proširenja iznose devet milijuna. Veći dio, 7,5 milijuna kuna osigurat će se sredstvima europskih fondova, a 1,5 milijuna podmirit će se iz općinskog proračuna - rekao je Korotaj. 

Posljednjih nekoliko mjeseci općina Cestica bogatija je za devetero djece. Dvoje djece živi u Kolarovcu, a po jedno u Cestici, Gornjem Vratnu, Križovljanu Radovečkome, Malom Gradišću, Radovcu, Selcima Križovljanskima i Virju Križovljanskome. 

Komentari