Općina Cestica: I ove godine susret dječjih folklornih skupina

Objavljeno: 31.03.2013. 20:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Cestica.hr

Četvrtu godinu za redom, Kulturno umjetničko društvo Općine Cestica organiziralo je susret dječjih folklornih skupina koja se i ove godine održala u dvorani OŠ Cestica, a sam program najavila je u 15 sati Petra Vunderl.

Smotra dječjeg folklora održana je pod nazivom „U susret proljeću“, a u ime pokrovitelja, Općine Cestica, dobrodošlicu i uskrsnu čestitku svima u dvorani uputio je načelnik Mirko Korotaj.

Program plesnih skupina započeo je nastupom mlađe dječje folklorne skupine KUD-a Cestica koju su pratili mladi tamburaši koji su nastupili u sastavu.

S dvije skupine, publici se predstavio i KUD Mak iz Trnovca, a potom su bili na redu članovi KUD-a Vidovec, s dvije plesne skupine. Prvo je mlađa skupina iz Vidovca izvela „Sukačko kolo“, a potom su se mladi iz Tužnog predstavili koreografijom „Žetva“.

Nastup četrnaest mladih plesača KUD-a Petrijanec najavila je voditeljica Katarina Kostanjevac, a u pauzi pred nastup starije dječje folklorne skupine KUD-a Cestica nastupili su još jednom tamburaši OŠ Vinica. Nastup cestičke folklorne skupine pratio je „pojačani“ tamburaški sastav kojem su se pridružile Ana Hip i Lana Kranjc.

U završnom dijelu svim sudionicima uručene su zahvalnice koje su predstavnicima KUD-ova, folklornih i tamburaških skupina uručile Petra Vunderl i Maja Težak, a potom je za uspomenu snimljena i zajednička fotografija svih sudionika programa koji je potrajao skoro do 17 sati.

U programu je zajedno s tamburašima nastupilo tristotinjak djece, rekla je Davorka Golubić, predsjednica cestičkog kuda, a uz stalne vježbe i nastupe rukovodstvo KUD-a priprema i međunarodnu smotru folklora koja će se održati povodom blagdana Spasovo, 11. svibnja.

Izvor: Cestica.hr

Komentari