socijalna komponenta

Općina Cestica na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća usvojila Proračun za 2017. godinu

Objavljeno: 18.11.2016. 15:30

Zadnja izmjena: 18.11.2016. 15:36

Foto: Općina Cestica

Na jučerašnjoj, 6. sjednici Općinskog vijeća Općine Cestica vijećnici su većinom glasova usvojili Proračun Općine za 2017. godinu koji iznosi 22.501.989,00 kuna.

Uvodno izlaganje o prijedlogu proračuna dao je načelnik Općine Mirko Korotaj koji je tom prilikom istaknuo kako su prioriteti financiranja bazirani na razvoju, socijalnoj osjetljivosti, ambicioznosti i realnosti.

-Proračun Općine Cestica ima iznimno izraženu razvojnu komponentu. Nastavlja se s važnim kapitalnim projektima, rekonstrukcijom nerazvrstanih cesta na području Općine Cestica i izgradnjom Kulturnog centra. U sljedećoj će godini također započeti i radovi na izgradnji kanalizacije u sklopu Aglomeracije Varaždin i provedba projekta Kamp Cestica. Osim kapitalnih projekata planirano je i redovito provođenje komunalnih djelatnosti – istaknuo je načelnik i pritom naglasio socijalnu komponentu ovog proračuna.

 Naglasak je na pronatalitetnoj politici pa Općina nastavlja s jednokratnim pomoćima roditeljima za novorođeno dijete u iznosu od tisuću kuna po djetetu. I dalje će se sufinancirati boravak djece u dječjem vrtiću, svi osnovnoškolci će dobiti radne bilježnice, atlase i likovne mape, nastavit će se stipendiranje svih studenata 2. i viših godina studija, a odobreno je i pet stipendija za brucoše.

Također, na sjednici Općinskog vijeća naglašeno je kako će se i u sljedećoj godini nastaviti s isplatama božićnica umirovljenicima čija je mirovina manja od dvije tisuće kuna.

Komentari