općina cestica

Općina Cestica objavila javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja općine

Objavljeno: 10.07.2024. 11:26

Zadnja izmjena: 10.07.2024. 11:26

Općina Cestica otvorila je javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja.

Cilj ovog poziva je, navode iz Općine, kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, malim i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve i softwerska rješenja u svrhu obavljanja registrirane djelatnosti poduzeća.

Korisnici potpora po ovom pozivu mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća sa sjedištem na području općine Cestica bez obzira na pravni status (trgovačka društva, obrti, udruge, zadruge, ustanove, fizičke osobe   i dr.) koja obavljajući gospodarsku djelatnost izvan sektora primarne poljoprivredne proizvodnje sudjeluju u prometu roba i usluga te udovoljavaju svim kriterijima propisanim Programom i Javnim pozivom.

Maksimalni iznos potpore male vrijednost koji se može dodijeliti jednom projektnom prijedlogu iznosi 4.000 eura. Iznos potpore koji se može dodijeliti po projektu poduzetniku početniku odnosno poduzetniku koji gospodarsku djelatnost obavlja kraće od 12 mjeseci od dana registracije ograničen je na 1.000 eura. Maksimalni iznos bespovratne potpore kumulativno u sklopu ovog Programa koji se može dodijeliti jednom poduzetniku u toku jedne proračunske godine temeljem više mjera/podmjera Programa  iznosi 4.000 eura.

Više informacija o javnom pozivu, kao i obrasci te prijavnica dostupni su na stranicama Općine Cestica.

Komentari