za 9 mjeseci otvara vrata

Općina Cestica počela s izgradnjom modernog Kulturnog centra

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.10.2019. 20:20

Zadnja izmjena: 14.10.2019. 20:23

Za točno devet mjeseci Općina Cestica bi trebala otvoriti vrata Kulturnog centra u samom općinskom središtu. Arhitektonski moderna zgrada prostirati će se na gotovo 500 kvadrata, u prizemlju je dvorana s dvjestotinjak mjesta,  pozornicom, rasvjetom i ozvučenjem otvorena za nastupe svih cestičkih udruga

- Izgradnja Kulturnog centra stajati će 5,3 milijuna kuna, gradi ga varaždinska tvrtka Data d.o.o., izabrana kao ekonomski najpovoljnija u natječaju javne nabave. Rok izgradnje je kraj lipnja 2020.godine – govori načelnik Općinske Općine Cestica Mirko Korotaj. Novac za izgradnju Kulturnog centra namaknuti će se kreditom HABOR-a na sedam godina  s mjesečnim anuitetom otplate od 65.000 kuna.

- Budući da je naš izvorni proračun blizu 11 milijuna kuna godišnje, 65.000 kuna mjesečno nije iznos koji će preopteretiti proračun. Ipak, tijekom sljedeće se dvije godine namjeravamo javiti na natječaje za europska sredstva pa će dio novaca sigurno biti namaknut iz Europe,čime će se smanjiti udio općinskog novca u financiranju – govori načelnik.

Gotovo 500 kvadratnih metara Kulturnog centra biti će dovoljno prostora za rad općinskih udruga. - U prizemlju, velikom 240 kvadrata biti će višenamjenska dvorana, otvorena svim udrugama s područja općine. - Biti će to dnevni boravak međusobnog druženja mještana, udruga i gostiju. Na katu će, pak, prostor na korištenje dobiti udruge koje danas nemaju svoju adresu. To je oko 10 udruga, među kojima su KUD Cestica, Udruga umirovljenika i Udruga vezilja – predstavlja Mirko Korotaj buduću funkciju Centra za kulturu.

Komentari