Općina Cestica

Općina Cestica s Hrvatskim vodama održala sastanak o problemima vodnog gospodarstva

Objavljeno: 05.02.2024. 19:07

Zadnja izmjena: 05.02.2024. 19:16

Foto: Općina Cestica

Održan je sastanak između direktora Hrvatskih voda VGO za Muru i gornju Dravu Milana Reze i načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, na kojem se razgovaralo o suradnji na različitim programima i projektima koji se tiču vodnog gospodarstva na području općine Cestica.

Sastanku se pridružio i saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar, koji je podržao inicijative općine i založio se za njihovo financiranje. Jedna od glavnih tema sastanka bila je nastavak uređenja potoka Pošalitva, čije su pripreme u tijeku te više ne bi smjelo doći do plavljenja poljoprivrednih nekretnina na tom području. Druga važna tema bila je uređenje pograničnog potoka Zajza u Dubravi Križovljanskoj, a radovi će obuhvatiti čišćenje korita, stabilizaciju obala i postavljanje graničnih oznaka. Jedna od najbitnijih tema sastanka bila je rješavanje pravnih odnosa objekata udruga koji su građeni u pojasu javnog vodnog dobra, konkretnije Ribičkog doma u Velikom Lovrečanu. Na sastanku je također otvorena tema o djelomičnoj regulaciji rijeke Drave kroz projekt Drava Life. 

- Ovi projekti su od velike važnosti za razvoj naše općine i poboljšanje kvalitete života naših stanovnika. Općina Cestica je primjer dobre prakse u upravljanju vodnim resursima i zaštiti okoliša te ćemo se truditi da tako i ostane - rekao je načelnik Korotaj.

Komentari