javni poziv

Općina Donja Voća po prvi puta osigurava poticaje za poduzetnike

Objavljeno: 02.02.2023. 08:33

Zadnja izmjena: 02.02.2023. 08:35

Općina Donja Voća objavila javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u području gospodarstva, turizma te poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U Općinskom proračunu za 2023. godinu osigurana su sredstva u iznosu od 26.544,56 eura. Prijave se podnose od 12.01. do 12.02.2023. godine. Općina Donja Voća time po prvi puta osigurava poticaje za poduzetnike s naglaskom na poduzetnike početnike te time dodatno potiče poduzetništvo te osigurava značajno rasterećenje mladim obiteljima koji tek kreću u stvaranje vlastitog posla.

Uzimajući u obzir potencijal koji područje općine ima, Općina Donja Voća donijela je novi Program potpora u poljoprivredi kojim je predviđeno niz poticajnih mjera za unapređenje postojećih i razvoj novih poljoprivrednih kapaciteta. Programom i Javnim pozivom za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi utvrđeno je 5 mjera temeljem kojih prihvatljivi korisnici mogu ostvariti pravo na dodjelu bespovratnih sredstava. Kako bi pomogli poduzetnicima i poljoprivrednicima Općina Donja Voća tokom 2022. godine donijela je i Odluku prema kojoj sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju poslovnu djelatnost (obrt i sl.) na području Općine Donja Voća oslobođeni su plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor kao i aktivna registrirana poljoprivredna gospodarstva.

Općina Donja Voća po prvi put objavila i Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti i u turizmu na području Općine Donja Voća za ulaganje u izgradnju smještajnih kapaciteta, razvoj turističkih proizvoda i usluga.

Za sva pitanja možete se obratiti na telefon 042/ 499 – 715, na mail adresu [email protected] ili osobnim dolaskom u Jedinstveni upravni odjel.

Komentari