podjela tokom siječnja

Općina Gornji Kneginec nabavila spremnike za plastiku, besplatni su za mještane

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.12.2020. 15:03

Zadnja izmjena: 16.12.2020. 15:03

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Općini Gornji Kneginec projekt nabavke spremnika (kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima (umjesto sadašnjih žutih vreća), te su Općini u srijedu, 16. prosinca dostavljeni spremnici za otpadnu plastiku.

Ranijim potpisom ugovora Općina Gornji Kneginec bila je suglasna da se Fond prijavi na poziv za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, kojeg je Ministarstvo za zaštitu okoliša i energetike objavilo u svojstvu podredničkog tijela razine 1, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Temeljem iskaza interesa Općine za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, Fond je proveo javni natječaj i nabavio spremnike koji su isporučeni Općini Gornji Kneginec. Od ukupnog iznosa nabavke, 85% prihvatljivih troškova nabavke spremnika financira se iz navedenog Operativnog plana, a preostala sredstva u visini 15% ukupnih troškova osigurana su u proračunu Općine Gornji Kneginec.

Općina Gornji Kneginec preuzela je spremnike, točnije njih 1.720, te će isti biti obilježeni tijekom prosinca, a mještanima će spremnici biti podijeljeni besplatno tijekom siječnja 2021. godine.

Komentari