vrijedna investicija

eTV:Općina Gornji Kneginec polaganjem kamena temeljca započela gradnju novog vrtića

Objavljeno: 16.11.2016. 12:37

Zadnja izmjena: 16.11.2016. 12:51

Foto: Petra Mlinarić

Danas je na gradilištu budućeg dječjeg vrtića u Gornjem Knegincu svečano položen kamen temeljac, a mali polaznik Luka je uz načelnika Gorana Kaniškog položio i povelju u temelje vrtića.

Povelju je potpisao načelnik i ravnateljica dječjeg vrtića Bubamara, Mirjana Sekol, a unatoč hladnom vremenu, polaganju temeljca su prisustvovali i brojni mještani.

Ravnateljica je zahvalila svima koji sudjeluju iz izgradnji vrtića, budući da će to malim polaznicima biti drugi dom, druga obitelj i da će u vrtiću proživjeti najljepše događaje u prijateljstvu i zajedništvu.

Vrtić će u potpunosti financirati sama Općina, te je načelnik napomenuo kako su u vijeću odlučili da se polaganje kamena temeljca održi u domaćem okruženju, u prisutnosti mještana koji iz svojih primanja i izdvajaju za provedbu projekta.

- Gradnja vrtića je izuzetno bitna za Općinu Gornji Kneginec jer otvara i brojne druge mogućnosti, prije svega bitno je da poboljšava predškolsku skrb, naime imamo postojeća dva vrtića od toga je jedan dosta star i sada kreće izgradnja novog vrtića u koji ćemo preseliti postojeći. - rekao je načelnik.

Načelnik je dodao kako se završetak ove faze izgradnje vrtića se očekuje u svibnju sljedeće godine, dok će do jeseni vrtić biti potpuno opremljen. Vrtić će biti površine od 1900 metara kvadratnih, u njemu će se smjestiti dvjestotinjak djece, a vrijednost investicije iznosi 12,2 milijuna kuna.

 

Komentari