obavijest iz općine

Općina Gornji Kneginec uključena u sustav e-Novorođenče, evo što to znači za roditelje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.12.2020. 11:36

Zadnja izmjena: 17.12.2020. 11:38

Općina Gornji Kneginec i Ministarstvo pravosuđa i uprave sklopili su 4. prosinca 2020. godine Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore, kojim je Općina Gornji Kneginec uključena u sustav e-Novorođenče.

Time je Općina Gornji Kneginec omogućila roditeljima podnošenje zahtjeva za pravo na novčanu naknadu za novorođeno dijete online preko aplikacije e-Novorođenče, odnosno prilikom upisa djeteta u matičnom uredu. Prilikom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te ukoliko ispunjavaju uvjete putem aplikacije e-Novorođenče, proslijediti Općini Gornji Kneginec zahtjev na rješavanje.

Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e - Novorođenče uz svega nekoliko klikova. Podsjećamo, pravo na novčanu naknadu za novorođeno dijete s prebivalištem na području Općine Gornji Kneginec može ostvariti jedan od roditelja s prebivalištem na području Općine uz uvjet da drugi roditelj koji ima prijavljeno prebivalište na području druge JLS, nije ostvario pomoć u toj JLS.

Ukoliko imate pitanja ili nejasnoća vezano uz predaju zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu za novorođeno dijete, možete se obratiti na broj telefona 042 242 150 ili na e-mail: [email protected].

Komentari