općina jalžabet

Općina Jalžabet dobila bespovratnih 29 tisuća eura za razvoj predškolske djelatnosti

Objavljeno: 19.04.2023. 13:11

Zadnja izmjena: 19.04.2023. 13:40

Jučer su svečano uručeni Ugovori o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini, a Općina Jalžabet dobila je iznos od 29.040,00 eura.

Ova vrijedna potpora, kako je rekao načelnik Rajko Solar, od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade omogućit će Općini da održava visoke standarde u svojoj predškolskoj ustanovi i razvija programe koji će pomoći u pripremi djece za budućnost.

Osim toga, dodao je kako se Općina Jalžabet ističe u odnosu na druge lokalne samouprave po izdvajanju iznadprosječnih sredstava za rođenje prvog, drugog i trećeg djeteta u odnosu na druge JLS u Republici Hrvatskoj.  Također su se istaknuli i oslobađanjem od plaćanja komunalnog doprinosa, što im omogućuje da dodatno pomognu svojim sumještanima.

- Ovo su sjajne vijesti za našu općinu i za sve roditelje koji će biti oslobođeni plaćanja svibanjskog udjela u troškovima predškolskog programa. Općina Jalžabet je odlučna u svojoj namjeri da stvori bolju budućnost za našu djecu i mlade, a sve što činimo je dokaz da smo na dobrom putu - rekao je tom prilikom Solar.

Komentari