općina mala subotica

Općina Mala Subotica ove godine stipendira 58 studenata

Objavljeno: 03.01.2023. 10:49

Zadnja izmjena: 03.01.2023. 10:49

Održana je svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju studenata s područja Općine Mala Subotica između načelnika Valentina Škvorca i studenata i njihovih roditelja u prostorijama općine.

Općina Mala Subotica svojim studentima dodjeljuje stipendije u punom smislu budući da su iste nepovratne osim u slučaju da student sklopi ugovor o stipendiranju s nekim drugim stipenditorom, njegovim roditeljima ili skrbnicima prebivalište više nije na području općine, bez suglasnosti Općine promijeni fakultet ili mjesto studiranja, ne upiše sljedeću akademsku godinu ili idući semestar i od Općinskog načelnika ne dobije suglasnost za mirovanje isplate stipendije, ili se zaposli tijekom studiranja.

Prilikom potpisivanja novih ugovora o stipendiranju općinski načelnik pozvao je stipendiste da se aktivno uključe u iznošenje ideja, mišljenja i kritika u vezi funkcioniranja općinske vlasti i Općine Mala Subotica u cjelini, i da na taj način konstruktivno djeluju u zajednici u kojoj žive. Pozvao ih je također na uključivanje u rad Savjeta mladih i udruga u Općini Mala Subotica.

Uz ove "nove" stipendiste Općina stipendira još 28 studenta iz prijašnjih godina. Oni studenti koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Zadru i inozemstvu dobivaju 10 stipendija u jednoj akademskoj godini u iznosu od 700,00 kn ili 800,00 kn mjesečno ako njihov studij spada pod deficitarno zanimanje (prema zadnjim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje), odnosno 500,00 kn ili 600,00 kn ako studiraju u Čakovcu, Varaždinu, Križevcima ili Koprivnici.

Time općina Mala Subotica stipendira sveukupno 58 stipendista. Mjesečno će Općina izdvajati nešto više od 40.000,00 kuna, dok će godišnji iznos izdvojen za stipendije biti nešto viši od 400.000,00 kuna.

Komentari