općina mali bukovec

Općina Mali Bukovec dobila sredstva za dodatno uređenje Dječjeg vrtića Krijesnica

Objavljeno: 07.06.2023. 09:28

Zadnja izmjena: 07.06.2023. 09:28

U cilju poboljšanja i unapređenja uvjeta u dječjim vrtićima širom Hrvatske, država je osigurala iznos od gotovo 20 milijuna kuna. Među gradovima i općinama kojima će programi biti sufinancirani je i Općina Mali Bukovec.

Tako će Dječji vrtić Krijesnica, zahvaljujući prijavi Općine, dobiti iznos od 19,2 tisuće eura. Osim dodatnog opremanja dječjeg igrališta novim igralima, zamijenit će se postojeća stara, dotrajala drvena ograda. Za sva igrala će se ispoštovati propisane zone sigurnosti i postaviti antistresna gumena podloga.

- Ovo je važan projekt za našu lokalnu zajednicu, za naš vrtić, za naše najmlađe. Radi se o dodatnom ulaganju u vrtić, odnosno stvaranju što boljih uvjeta za boravak mališana. U planu je nabava i postavljanje triju novih igrala od kojih je jedno kombinirano i uključuje različite funkcije - rekao je načelnik Općine Mali Bukovec, Darko Marković te dodao kako će sva igrala biti prikladna i za djecu s teškoćama u razvoju.

Dječji vrtić "Krijesnica" Mali Bukovec osnovan je 2015. godine te organizira i provodi programe odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite i prehrane za djecu od navršene treće godine života, do polaska u školu. Vrtić djeluje na područja dviju općina, Mali Bukovec gdje je smješten središnji objekt te Veliki Bukovec gdje se nalazi podružnica. Osnivač vrtića je općina Mali Bukovec.

Komentari