općina mali bukovec

Općina Mali Bukovec rad svojih udruga pomaže s 225 tisuća kuna

Objavljeno: 19.04.2022. 08:58

Zadnja izmjena: 19.04.2022. 09:00

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković s predstavnicima organizacija civilnog društva potpisao je ugovore o dodjeli financijskih potpora njihovim programima u 2022. godini.

Općinski natječaj za dodjelu financijskih potpora bio je otvoren tijekom veljače, za prioritetna područja financiranja među kojima su zaštita i promicanje tradicijske baštine, kao i poticanje i afirmacija kulturnog, glazbenog i inog stvaralaštva djece i mladih te poticanje i afirmacija kulturnog amaterizma. Sredstva su namijenjena i za unapređenje kvalitete života, životnih vještina i sposobnosti građana te za promicanje i poticanje na bavljenje sportom, amaterskim ili profesionalnim.

- Redovno pomažemo društveni angažman i aktivnosti naših mještana kroz rad udruga. Tako smo ove godine u proračunu Općine Mali Bukovec za njih osigurali 225 tisuća kuna. S takvom praksom ćemo nastaviti i dalje. Cilj nam je da se mještani što više uključuju u život općine kroz djelovanje organizacija civilnog društva, da imaju priliku realizirati svoje i talente i interese, na područjima od kulture do sporta - rekao je Marković.

Sklopljena su ukupno 22 ugovora s organizacijama civilnog društva, a iznosi potpore su od najmanje 1000 do 30.000 kuna.

Komentari