sredstva iz ministarstva

OPĆINA MARTIJANEC Asfaltira se cesta Slanje - Stari vrh, cilj je privući što više cikloturista

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.11.2018. 17:46

Zadnja izmjena: 22.11.2018. 17:47

Započeli su radovi na asfaltiranju dionice nerazvrstane ceste Slanje - Stari vrh u općini Martijanec, neophodne za planirani razvitak ciklo turizma na području općine.Asfaltirati će se 452 metra ceste, a radovi koje izvodi čakovečka tvrtka „Tegra“ sufinancirani su sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja.

Cesta bi za promet trebala biti spremna do kraja godine, a načelnik Martijanca, Dražen Levak, se nada da će vremenske prilike pogodovati planiranom roku.

- Mala smo općina sa skromnim proračunom, ali ne namjeravamo biti siromašni. Zbog toga smo isplanirali iskoristiti prirodne resurse koje imamo, poraditi na infrastrukturi i aktivno se posvetiti turizmu. Kontinentalni turizam je sve popularniji, a mi resurse imamo - rekao je načelnik Levao i dodao kako je stopa Sv. Martina već privukla prve dvije grupe turista i već su stigle najave za sljedeće.

Prema njegovim riječima, Općina Martijanec želi cikloturise upoznati s lokalnom hranom i dobrim vinom. - Sve im to možemo ponuditi i biti dobri domaćini. Cilj smo si zacrtali i dinamično radimo da ga i ostvarimo. Svaka zarađena kuna znači bolji životni standard naših mještana, što je u konačnici jedino važno – zaključio je načelnik Dražen Levak.

Komentari