HUMANA GESTA

Općina Martijanec financirat će nabavu osnovnog seta lijekova mještanima oboljelima od COVID-19

Objavljeno: 28.12.2020. 18:40

Zadnja izmjena: 28.12.2020. 18:45

Rebalansom i Proračunom Općinom Martijanec za 2021. godinu osigurana su sredstva za pomoć mještanima oboljelim od COVID-19.

Mještani će lijekove moći podići u ljekarni u Martijancu uz predočenje važeće osobne iskaznice i potvrde o bolesti COVID-19 izdane od strane svog obiteljskog liječnika počev od 1. siječnja 2021. godine. Odluka je donijeta na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

- U posljednja dva mjeseca izgubili smo previše naših mještana, a još više ih je oboljelo možda i zbog toga što nisu imali novca za pravovremenu i preventivnu kupnju nekog lijeka. Stanje u gospodarstvu nije obećavajuće, a svjesni smo toga da borba s virusom još nije ni izdaleka gotova i da će sigurno potrajati još neko vrijeme. S toga smo na ovaj način odlučili neposredno pomoći svim našim mještanima u borbi s ovom bolešću. Mještani će moći besplatno podići osnovni set lijekova koji se primjenjuju u liječenju prvog stadija ove opake bolesti, a koje pacijenti moraju sami kupovati. Što je u ovo vrijeme iznimno težak financijski teret, pogotovo za umirovljenike, naglasio je načelnik Općine Martijanec Dražen Levak.

Općina Martijanec u konzultacijama s obiteljskim liječnicima za svoje mještane oboljele od opakog virusa odlučila je financirati nabavu slijedećih lijekova: Lupocet tbl 20x500 mg bel, Strepsils Plus Pastile 24, Lekadol tbl 18x500 mg sand, Neofen forte tbl 20x400 mg bel, Apipol sirup protiv kašlja, Supremin sirup 200 ml.

Komentari