Općina Martijanec

Općina Martijanec: Hrvatske vode investirale su 4 milijuna kuna na području općine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.02.2021. 08:21

Zadnja izmjena: 13.02.2021. 09:41

Preduvjet za sustavno rješavanje obrane od poplava na području općine Martijanec je regulacija rijeke Plitvice, a zahvaljujući Hrvatskim vodama taj bi problem uskoro trebao biti riješen, izvijestili su iz Općine Martijanec.

Naime, nakon što su prošle godine uređena 2 kilometra toka rijeke Plitvice u susjednoj općini Sveti Đurđ, u tijeku su radovi na regulaciji toka rijeke na području općine Martijanec, čime će se popraviti vodni režim te uvelike smanjiti opasnost od poplava.

- Studija je dobila građevinsku dozvolu i očekujemo u slijedećih nekoliko godina njezinu operacionalizaciju. Također, tu je i aglomeracija Ludbreg koja ne obuhvaća naselje Slanje pa očekujemo da se u narednom razdoblju pristupi i tom problemu. Projektiranje je već započelo i očekujemo da ćemo i tu problematiku naselja Slanje riješiti u suradnji s Hrvatskim vodama i Vladom Republike Hrvatske -  rekao je načelnik Dražen Levak.

Načelnik je dodao da je s Hrvatskim vodama dogovoreno sufinanciranje projektiranja i izgradnje vodovodne mreže u II. i III. Vrbanovečkom odvojku u omjeru 80 % sredstava Hrvatskih voda, 20 % Općine Martijanec, čime će se konačno riješiti problem vodoopskrbe i u ovim odvojcima koja je trebala biti riješena još prilikom izgradnje vodotornja u Gornjoj Poljani.

Ovo je samo dio ulaganja s nacionalne razine, preko Hrvatskih voda, u uređenje rijeka i potoka bujičara na području cijele Varaždinske županije, rekao je saborski zastupnik Anđelko Stričak i nastavio:

- Na ludbreškom području Hrvatske vode, kao prvo, redovito održavaju potoke i kanale, a kao drugo, aglomeracija Ludbreg spremna je za realizaciju i uskoro bi se s projektom moglo započeti. Ono što je također vrlo važno za ovaj kraj je obrana od poplava, a za taj projekt već je ishođena lokacijska dozvola - rekao je Stričak.

Komentari