novosti iz općine

OPĆINA MARTIJANEC Kreće projekt centralnog općinskog trga

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.04.2020. 14:50

Zadnja izmjena: 29.04.2020. 14:57

Kupnjom i vraćanjem zemljišta u centru Martijanca u vlasništvo Općine, prijeđena je jedina i glavna prepreka zbog koje Martijančani dosad nisu imali javno mjesto za okupljanja građana.

Trg veličine oko 1700 m2, urediti će se na mjestu gdje su koncentrirani svi javni servisi Općine Martijanec - ambulanta, ljekarna, stomatološka ordinacija, prostorije: umirovljenika, vatrogasaca, društveni dom i bankomat.Uz višenamjenski trg je predviđena izgradnja parkinga i mini tržnice te drugih popratnih sadržaja.

Nakon kupovine zemljišta, sljedeći je korak izrada idejnog projekta, a dok projekt ne bude gotov, Općina za građane Martijanca na tom prostoru  započinje uređuje privremenog parkiralište na kojem će biti dozvoljen parking prilikom dolaska u već spomenute javne servise. Kupnjom ovog zemljišta i prostora iza ambulante, Općina je ujedno dobila i potreban prostor za izgradnju prijeko potrebnog Dnevnog boravka za starije sumještane, ali i neograničene mogućnosti za mnoge druge javne sadržaje.

Prema riječima načelnika Dražena Levaka, biti će to žila kucavica cijele općine, te mjesto društvenih, gospodarskih, kulturnih i glazbenih događanja na području općine. - Jedino Općina Martijanec do danas nije imala niti jedan otvoreni javni prostor na kojem bi mogla organizirati javna okupljanja- Zbog svega su toga naši građani zaslužili imati mjesto gdje će se međusobno družiti u jednakim uvjetima onima u većim i razvijenijim sredinama. Glavni trg nezaobilazni je dio urbane kulture i naši će ga sugrađani kroz nekoliko godina sigurno imati upravo na ovom mjestu, a nadamo se da će se u ove napore oko uređenja centralnog mjesta naselja i općine konačno uključiti i vlasnik susjednog Dvorca u Martijancu, čiji početak uređenja mještani ove Općine također žurno očekuju – zaključuje načelnik Levak.

Komentari