vrijedno preko 240 tisuća kuna

Općina Maruševec darovala novo vatrogasno vozilo DVD-u Donje Ladanje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.02.2019. 13:07

Zadnja izmjena: 04.02.2019. 13:13

Prošlog je vikenda u Donjem Ladanju održana redovna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donje Ladanje, ali i svečana primopredaja novog vatrogasnog kombi vozila.

Ključeve novog vatrogasnog kombi vozila predsjedniku DVD-a Donje Ladanje Matiji Pehardi predao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem. Radi se o vozilu Peugeot Boxer minibus s devet sjedala, za koje su Općina Maruševec i DVD Donje Ladanje osigurali preko 240 tisuća kuna.

Načelnik Šprem u svojem je obraćanju prisutnima izrazio zadovoljstvo s dosadašnjim radom vatrogasaca te je obećao nastavak dobre suradnje i potporu u daljnjem radu. Šprem je tom prilikom istaknuo kako je nabavljeno vozilo nagrada članovima i pomladku DVD-a Donje Ladanje za njihov predani, humani rad pri zaštiti od požara i spašavanju ljudi i imovine od elementarnih nepogoda. Također, Šprem je najavio nabavku manjeg navalnog vozila u narednom periodu, sukladno potrebama DVD-a Donje Ladanje, kao i izgradnju veće garaže za smještaj vatrogasnih vozila.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donje Ladanje član je Vatrogasne zajednice Općine Maruševec, broji ukupno 60 članova, od kojih je 35 aktivnih, 25 potpomažućih i 15 operativnih interventnih članova. Na redovnoj godišnjoj Skupštini, DVD Donje Ladanje dodijelilo je plakete za poseban doprinos u vatrogastvu načelniku Općine Maruševec Damiru Špremu, zamjeniku načelnika Mariu Klapši, predsjedniku Općinskog vijeća Josipu Špoljaru, predsjedniku Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravku Kukecu i zapovjedniku Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Arminu Vargi.

 

Komentari