osigurana sredstva

Općina Maruševec dodjeljuje bespovratna sredstva poljoprivrednicima, evo kako se prijaviti

Objavljeno: 21.05.2024. 18:26

Zadnja izmjena: 21.05.2024. 18:26

Foto: Arhiva/Ilustracija

Općina Maruševec dodjeljuje bespovratne potpore za poljoprivredni sektor, za koje je u općinskom Proračunu osigurano 16 tisuća eura.

Općina Maruševec je omogućila poljoprivrednicima prijavu projekata za sufinanciranje kroz “ Program potpora u poljoprivredi Općine Maruševec za razdoblje 2023.- 2025. godine“.

- Radi se o financijskoj pomoći kroz koje Općina Maruševec građanima poljoprivrednicima izlazi u susret u cilju povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i porasta dostupnosti raspoloživih sredstava iz EU fondova što će doprinijeti povećanju konkurentnosti gospodarskog sektora i razvoju poslovanja na području Općine - naglašava načelnik Mario Klapša.

Potpore se dodjeljuju za sufinanciranje troškova kupnje nove poljoprivredne opreme i mehanizacije, gospodarskih strojeva i sitnog inventara (Mjera 1), kao i za sufinanciranje izrade natječajne i projektno-tehničke dokumentacije poljoprivrednim gospodarstvima s područja Općine Maruševec koji posluju u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje (Mjera 2). Prihvatljivi su troškovi nastali tijekom 2024. godine i najduže u roku od devet mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli potpore male vrijednosti.

- Općina Maruševec poziva poljoprivrednike da se posjete Internet stranice Općine Maruševec gdje se nalaze svi potrebni dokumenti za prijavu ili da se jave u Jedinstveni upravni odjel za dodatne informacije oko prijava. Rok za prijavu projekata iz Mjere 1 je 19. lipnja, a za Mjeru 2 30. studenoga ove godine - dodaju iz Općine. 

Komentari