OPĆINA MARUŠEVEC

Foto - Općina Maruševec i ove akademske godine stipendira studente

Objavljeno: 06.11.2021. 19:14

Zadnja izmjena: 06.11.2021. 19:50

Trend stipendiranja svih redovnih studenata Općina Maruševec nastavlja i u ovoj akademskoj godini, a ovog je tjedna ugovore s novih 16 studenata potpisao načelnik Mario Klapša.

- Ponosni smo na sve naše stipendiste i raduje me što svake godine imamo velik broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju priznanje za uloženi trud i stipendiju kao poticaj svojem daljnjem obrazovanju. Mislimo da je jedan od najboljih načina jačanja zajednice i njezinog prosperiteta ulaganje u znanje. Isto tako, od izrazite nam je važnosti da se nakon studija vratite u svoju općinu, svoj dom i da stečena znanja date na raspolaganje našoj široj društvenoj zajednici - poručio načelnik Mario Klapša čestitajući pritom stipendistima i prisutnim roditeljima.

Općina Maruševec studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije financira 300 kuna, dok za studente koji studiraju izvan tih županija 350 kuna mjesečno. Općina Maruševec trenutno stipendira 56 studenata, a osim za stipendije, u područje obrazovanja ove godine ulaže financijska sredstva u visini od 1,1 milijun kuna.

Komentari