vrijedne potpore

Općina Maruševec osigurala 350 tisuća kuna za poticanje malog i srednjeg poduzetništva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2020. 09:36

Zadnja izmjena: 12.11.2020. 09:45

U želji za povećanjem produktivnosti te pojačanjem gospodarskih i poljoprivrednih potencijala na svom području, Općina Maruševec je pripremila Program potpora poticanja malog i srednjeg poduzetništva Općine Maruševec za razdoblje od 2020. do 2021. godine.

Program je pripremljen kao paket mjera za poticanje malog i srednjeg poduzetništva s ciljem povećanja konkurentnosti gospodarskog sektora Općine Maruševec kroz izravne potpore za nova ulaganja te kroz povećanje apsorpcije dostupnih bespovratnih sredstava EU.

- Kroz dva kruga Javnog poziva osigurali smo 350 tisuća kuna kojima želimo pomoći gospodarstvu i poljoprivredi. U jeku pandemije koronavirusa koja negativno utječe na cjelokupno gospodarstvo, uvjereni smo da svaka pomoć, makar bila i manjeg iznosa od izuzetnog je značenja za naš kraj, stoga ćemo i dalje biti oslonac i podrška u gospodarskim aktivnostima naših građana, kao i investicijskim projektima koji doprinose razvoju i podizanju kvalitete života u Općini Maruševec- ističe načelnik Damir Šprem.  

29 korisnika dobilo općinske potpore

Ovogodišnji ugovori za općinske potpore potpisani su s ukupno 29 korisnika koji su prijavljivali projekte za nabavu opreme, strojeva te sufinanciranje pripreme natječajne i projektno-tehničke dokumentacije za prijavu na natječaje za bespovratna sredstva. 

– Potpore za poduzetnike početnike zatražile su dvije obrtnice, a za modernizaciju opreme i proizvodnje prijavilo se 11 gospodarstvenika. Za povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava ugovor je sklopilo 14 korisnika, dok će općinska sredstva za sufinanciranje projektnih prijava za raspisane domaće i europske natječaje koristiti 3 subjekta, pojašnjava zamjenik načelnika Mario Klapša.

Komentari