OPĆINA MARUŠEVEC

Općina Maruševec u prošloj je godini zabilježila rekordan broj novorođene djece

Objavljeno: 23.09.2021. 18:51

Zadnja izmjena: 24.09.2021. 10:07

Općina Maruševec prošlog je tjedna krenula s isplatama naknade za pomoć obiteljima za bebe rođene u protekla četiri mjeseca.

U tom je vremenu rođeno 19 beba s područja Općine Maruševec, a čijim je roditeljima isplaćeno ukupno 33.000 kuna, i to 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 za drugo i 3.000 kuna za treće i svako iduće dijete.

Ovo je ujedno druga isplata novčane pomoći za novorođenu djecu ove godine i prva koju su roditelji ostvarili putem usluge e-Novorođenče, sustava kojeg je Općina Maruševec uvela prije nekoliko mjeseci. 

-Radujemo se svakoj novorođenoj bebi u našoj Općini, a njihovim roditeljima pomažemo tijekom odrastanja i školovanja djece. Sustav e-Novorođenče smo uveli kako bi skratili putovanja i obaveze roditelja kod prijave djeteta u prvim danima njegova života, a novčana pomoć koju Općina Maruševec isplaćuje tri puta godišnje planiramo povećati u idućoj godini, ističe načelnik općine Maruševec Mario Klapša, koji čestita roditeljima na prinovama i želi puno zdravlja i lijepih zajedničkih trenutaka u odrastanju.

Pada rekord

Općina Maruševec je u prošloj godini zabilježila rekordni broj novorođene djece. Za šezdeset novorođenčadi u 2020. godini osigurano je 130 tisuća kuna, a tako bi moglo biti i ove godine. Naime, u prvih osam mjeseci ove godine u Općini Maruševec rođeno je 30 beba što je jedna više u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Komentari