Općina Maruševec, odnosno maruševečka javna uprava, jedna je od najtransparentnijih u Republici Hrvatskoj i to u konkurenciji svih 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave. Rezultat je to istraživanja Proračunske transparentnosti županija, gradova i općina koje je proveo Institut za javne financije, analizom ključnih proračunskih dokumenata objavljenim na službenim stranicama.

Rezultate istraživanja komentirao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, kazavši kako su ovi rezultati potvrda da se Općina Maruševec, ali i ostale jedinice lokalne samouprave pridržavaju Zakona o proračunu, Zakona o pravu na pristup informacijama i preporuka Ministarstva financija. 

–Ovo je ujedno i prvi korak prema potpunijoj proračunskoj transparentnosti kao neophodnom preduvjetu za participaciju građana u odlučivanju o prikupljanju i potrošnji lokalnih sredstava i u kontroli odgovornosti vlasti lokalnih jedinica, istaknuo je načelnik Damir Šprem.

„Peticu“ je komentirao i zamjenik načelnika Mario Klapša koji je istaknuo kako ova ocjena potvrđuje napore novog općinskog vodstva u zadnjih godinu dana u cilju razvoja Općine Maruševec. 

–Prošle sam godine kad je Općina Maruševec dobila slabiju ocjenu obećao da ćemo dogodine biti izvrsni. Ovogodišnja je ocjena izvrstan. Općini Maruševec transparentnost je važna jer podrazumijeva mogućnost građana, ali i investitora da dobiju potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu - rekao je Klapša. 

 

Komentari

03.07.2018. 17:31h Zadnja izmjena: 03.07.2018. 18:26