javni poziv

Općina Maruševec osigurala 120 tisuća kuna za svoje poljoprivrednike

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.08.2022. 12:37

Zadnja izmjena: 10.08.2022. 12:40

Općina Maruševec je i ove godine omogućila svojim poljoprivrednicima prijavu projekata za sufinanciranje kroz općinski “Program potpora u poljoprivredi za 2022. godini“.

Potpore se dodjeljuju kroz dvije mjere i to; 1. Povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i 2. Subvenciju troškova pripreme natječajne i projektno-tehničke dokumentacije za apliciranje na natječaje za bespovratna sredstva.

-Sredstva su namijenjena fizičkim i pravnim osobama koje su upisane u upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa proizvodnim kapacitetima na području Općine Maruševec. Kroz Mjeru 1 poljoprivrednicima se sufinanciraju troškovi nabave nove poljoprivredne opreme i mehanizacije, gospodarskih strojeva, vozila i sitnog inventara. Kroz Mjeru 2 Općina Maruševec sufinancira troškove projektno-tehničke dokumentacije; idejni, glavni i izvedbeni projekt i geodetske podloge, troškove konzultantskih usluga kod prijave na natječaj i troškove izrade natječajne dokumentacije, te troškove izrade poslovnog plana za ishođenje kredita s poticajnom kamatnom stopom - pojašnjava načelnik Mario Klapša.

Klapša naglašava kako se upiti i prijave za navedeni Javni poziv primaju svakodnevno, što je znak kako su poljoprivrednici prepoznali partnera u Općini Maruševec u povećanju njihove poljoprivrednoj aktivnosti i proizvodnji.

Općina Maruševec poziva poljoprivrednike da se posjete Internet stranice Općine Maruševec gdje se nalaze sve potrebne informacije i dokumenti za prijavu ili se jave u Jedinstveni upravni odjel za dodatne informacije oko prijava. Rok za prijavu projekata je 21. kolovoz ove godine.

Komentari