dobre vijesti

Općina Maruševec osigurala dodatna sredstva za opremanje Stambene zone Donje Ladanje

Objavljeno: 24.05.2024. 08:04

Zadnja izmjena: 24.05.2024. 08:04

Nakon što je u drugoj polovici prošle godine započela s izgradnjom vodovodne i kanalizacijske mreže, početkom ove godine Općina Maruševec krenula je i s radovima na izgradnji oborinske odvodnje i DTK kanalizacije u Stambenoj zoni Donje Ladanje u sklopu 1. etape radova.

Kako navode iz Općine Maruševec, ukupna vrijednost investicija u Stambenoj zoni Donje Ladanje, a koje su izvršene u posljednjih 9 mjeseci od početka radova iznosi 300 tisuća eura, a financirani su većim dijelom od strane Općine Maruševec te poduzeća Varkom. Ovih je dana u Općinu Maruševec stigao Ugovor o financiranju projekta od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u vrijednosti od 70 tisuća eura.

-Budući da formiranje i komunalno opremanje nove stambene zone iziskuje značajna financijska sredstva, Općina Maruševec se ponovo okrenula vanjskim izvorima financiranja te se početkom ove godine javila Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na natječaj s planiranim radovima. Drago mi je što je našem slojevitom i vrlo složenom projektu Ministarstvo dodijelilo dosad najviše sredstava što će Općini Maruševec omogućiti nastavak zahtjevnih investicija – dodaje načelnik Mario Klapša.

Nakon završetka radova na Dionici 2, u narednim tjednima kreću radovi na izgradnji nove vodovodne mreže i cjevovoda sanitarne kanalizacije u dužini od 760 metara na Dionici 1 (Ulica dr. Matije Smodeka). Vrijednost investicije iznosi gotovo 260 tisuća eura.

Komentari