OPĆINA MARUŠEVEC

Općina Maruševec pomaže mladim obiteljima kod kupnje i adaptacije nekretnina

Objavljeno: 28.07.2021. 18:57

Zadnja izmjena: 28.07.2021. 19:00

Općina Maruševec i ove godine izlazi ususret mladim obiteljima pri rješavanju njihovog stambenog pitanja.

- U Proračunu smo za tu namjenu osigurali 250 tisuća kuna, a koje možete iskoristiti kroz dvije mjere; za kupnju nekretnine na području Općine Maruševec i za adaptaciju postojeće, rekao je prilikom potpisivanja ugovora s korisnicima bespovratnih sredstava načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Ugovore za bespovratne potpore mladim obiteljima potpisalo je petoro korisnika kojima će Općina Maruševec pomoći s ukupno 90 tisuća kuna, kao demografsku mjeru za motiviranje i zadržavanje ljudi na svom području. 

-Općina je svoj rad i aktivnosti proteklih godina usmjerila prema stvaranju osnovnih uvjeta za ostanak i doseljavanje mladih obitelji u naš kraj. Vodeći brigu o potrebama građana, samo kroz socijalne mjere izdvajamo gotovo 3 milijuna kuna kroz potpore obiteljima novorođenčadi,
sufinanciranje predškolskog odgoja, darova, prijevoza učenika, radnih bilježnica, produženog boravka, troškova toplog obroka, škole plivanja i stipendija. Vjerujemo da kroz brojna infrastrukturna ulaganja koja su realizirana i ona koja su trenutno u tijeku, i ovim Programom demografskih mjera potičemo i motiviramo druge mlade obitelji na osamostaljenje, dolazak i ostanak u našem kraju, istaknuo je načelnik Klapša te dodao da će Općina Maruševec do kraja godine ponovo raspisati Javni poziv dodjelu preostalih bespovratnih sredstava.

Podsjetimo, prošle godine je za demografske mjere za mlade iz Proračuna Općine Maruševec izdvojeno više od 200.000 kuna za 11 korisnika. U interesu je Općine je da se mlade obitelji dosele ili da pomognu mladim obiteljima koje već žive na području Maruševca da budu dio općine i njezine budućnosti.

 

Komentari