Dobrovoljno vatrogasno društvo Donje Ladanje održaalo je 89. redovnu godišnju Skupštinu, u sklopu koje je održana i svečana primopredaja vatrogasnog navalnog vozila.

Ključeve vatrogasnog vozila marke Marcedes Benz Sprinter 412D, u koje su DVD Donje Ladanje i Općina Maruševec zajedno uložili nešto više od 170.000 kn, uručio je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem nakon izvršene smotre. Načelnik Šprem je pritom izrazio zadovoljstvo s dosadašnjim radom vatrogasaca iz Donjeg Ladanja te im poželio što manje intervencija i neželjenih situacija. Velečasni Krunoslav Milovec blagoslovio je novo vozilo DVD-a Donje Ladanje kako bi što bolje služilo vatrogascima u njihovom radu.

Predsjednik DVD-a Donje Ladanje Matija Peharda se zahvalio na pomoći oko nabavke novog vozila, ali i općenito na kontinuiranoj podršci koje DVD Donje Ladanje ima od strane Općine Maruševec te načelnika i zamjenika načelnika. Peharda je naglasio kako članovi DVD-a nastoje u svakom trenutku biti na raspolaganju i pomagati zajednici, kako u pogledu zaštite od požara, tako i u slučaju elementarnih i drugih nepogoda, te da mu je iznimno drago što je rad i trud članova prepoznat i na neki način nagrađen. Važno je naglasiti kako se u DVD-u Donje Ladanje posebna pažnja posvećuje vatrogasnom pomlatku koji redovito sudjeluje na raznim aktivnostima i natjecanjima.

Pred kraj Skupštine vatrogascima su podijeljene diplome za novostečena zvanja, a u znak zahvale DVD Donje Ladanje je zaslužnim pojedincima dodijelio i plakete za poseban doprinos vatrogastvu. Zahvaljujući uspostavljenoj suradnji, predstavnici DVD-a Donje Ladanje nazočili su redovitoj godišnjoj Skupštini PGD-a u Zgornjoj Polskavi, pri čemu su im se pridružili i zamjenik načelnika Mario Klapša te predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravko Kukec.

Komentari

17.02.2020. 18:10h Zadnja izmjena: 17.02.2020. 18:11