obavijest

Općina Maruševec preuzela nove spremnike za odvojeno prikupljanje otpada

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2020. 14:43

Zadnja izmjena: 22.12.2020. 14:44

Općina Maruševec danas je i službeno preuzela spremnike za odvojeno prikupljanje otpada od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Vrijednost ovog projekta je 515.958,39 kuna, od čega je 85 posto sredstava iz Europskih fondova, a 15 posto odnosno 77.393,76 kuna sufinancira Općina Maruševec. - Prijavom projekta željeli smo omogućiti žiteljima odvojeno odlaganje otpada te uspostaviti efikasni sustav gospodarenja otpadom,ali uz podršku građana te njihovo odgovorno ponašanje u postupanju s istim. Na taj način želimo dodatno motivirati sugrađane na razdvajanje otpada na kućnom pragu uz infrastrukturu koju će pribaviti Općina Maruševec, kako bi dostigli ciljeve i zadaće planova gospodarenja otpadom na lokalnoj, ali i na nacionalnoj razini - ističe načelnik Damir Šprem.

Kako je pak rekao njegov zamjenik Mario Klapša, općina Maruševec sustavno ulaže u gospodarenje otpadom. - U proteklom razdoblju aktivno smo radili na projektu izgradnje potrebnog reciklažnog dvorišta, vrijednog 3,3 milijuna kuna za kojeg ćemo također tražiti potporu iz Europskih fondova. Danas preuzete žute spremnike podijelit ćemo kućanstvima početkom iduće godine do kad bi trebali stići i preostala količina plavih spremnika za papir - naglašava Klapša.

Komentari