početak nove školske godine

Općina Maruševec svim osnovnoškolcima osigurala radne bilježnice u iznosu oko 137 tisuća kuna

Objavljeno: 10.09.2018. 17:08

Zadnja izmjena: 10.09.2018. 17:10

Početkom nove školske godine, u prve razrede Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec krenulo je 55 prvašića, a Općina Maruševec je kao i prošle godine svim osnovnoškolcima nabavila radne bilježnice.

-Radi se o iznosu od oko 137 tisuća kuna osiguranih u općinskom proračunu, kojim smo nabavili gotovo 3 tisuće radnih bilježnica i na taj način rasteretili roditelje dodatnih troškova i ove školske godine – istaknuo je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Osim radnih bilježnica, Općina Maruševec svojim mlađim žiteljima sufinancira stipendije, školu plivanja, prijevoz učenika, troškove toplog obroka, a uskoro i produženi boravak djece u osnovnoj školi.

– Radi se o kvalitetno osmišljenom boravku djece u školi koji će obuhvaćati organizirano vrijeme za rad na zadaći, učenju i ponavljanju, odmor i igru, obroke, aktivnosti na svježem zraku, radionice, odnosno kreativno provođenje slobodnog vremena – ističe zamjenik načelnika Mario Klapša i dodaje da će uz Općinu Maruševec, troškove za produženi boravak učenika sufinancirati i Varaždinska županija.

Komentari