potpisnai ugovori

Općina Petrijanec dodijelila stipendije nadarenim studentima i srednjoškolcima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.12.2018. 08:29

Zadnja izmjena: 14.12.2018. 08:29

Načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec sa studentima i srednjoškolcima je potpisao ugovore o dodjeli stipendija za akademsku i školsku 2018./2019. godinu. Uz već uobičajene stipendije za studente, Općina je i po prvi puta dodijelila stipendije nadarenim učenicima srednjih škola.

Stipendiju za nadarene srednjoškolce primilo je devetnaest učenica i učenika koji će u ovoj školskoj godini primati stipendiju u iznosu od 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije, njih četvero, dobivati će 300 kuna mjesečno, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije, njih troje, 350 kuna. Nadalje, studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 600 kuna. Radi se o 38 studentica i studenata.

– Prošle 2017-e godine za studente koji studiraju izvan Varažinske i Međimurske županije stipendije su uvećane za 100 kuna s čime se nastavlja i ove godine. Nije lako financijski imati studenta u obitelji. Odluke o stipendijama dodijelili smo prema kriterijima koji se odnose na uspješnost i trud koji ulažu naši studenti u svoje školovanje. Siguran sam da stipendije odlaze u prave ruke – zaključio je Posavec.

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za cijelu školsku godinu u trajanju od 1. rujna tekuće kalendarske godine do 30. lipnja naredne kalendarske godine, a studentima za cijelu akademsku godinu u trajanju od 1. listopada tekuće kalendarske godine do 31. srpnja naredne kalendarske godine, odnosno u vremenskom trajanju od 10 mjeseci.

 

Komentari