OPĆINA PETRIJANEC

Općina Petrijanec i ove godine učenicima kupuje školski pribor

Objavljeno: 26.08.2021. 09:20

Zadnja izmjena: 26.08.2021. 14:58

Foto: Arhiva

U općini Petrijanec ove će godine prvog dana nastave u novoj školskoj godini učenike osnovne škole na stolu dočekati nove bilježnice, kajdanke i pisanke, likovne mape, geometrijski pribor (dva trokuta, ravnalo, kutomjer i šestar) olovke i gumice.

Rezultat je to Odluke općinskog načelnika Željka Posavca i mjere koju je uveo još 2017-e godine. Kupnjom školskih bilježnica i školskog pribora želi se olakšati izdatke roditeljima za narednu školsku godinu. Tako će nove bilježnice, osim učenika Osnovne škole u Petrijancu, dočekati i učenike Područnih škola Nova Ves i Strmec Podravski. Za ovu će inicijativu iz općinskog proračuna općine Petrijanec biti će izdvojen kompletan iznos.

- Preuzimanje dužnosti načelnika 2017.-e godine, jedna od prvih Odluka koju sam donio kao načelnik bila je kupnja bilježnica za sve učenike škola u općini, a drago mi je da smo sa tom praksom nastavili već petu godinu zaredom. Uveli smo i stipendije za učenike srednje škole, a nastavili smo sa stipendijama i za studente, te ćemo i ove godine stipendirati i poticati i učenike za izvrsne rezultate kao i studente – rekao je načelnik Posavec.

Produženi boravak

Još jedna pozitivna mjera kojom će Općina olakšati žiteljima školovanje svoje djece. Na jesen se kreće ponovno sa produženim boravkom koji se u Osnovnoj školi Petrijanec održava također od 2017-e godine. Program produženog boravka omogućuje učenicima redovitost u pisanju domaće zadaće, ponavljanje i uvježbavanje nastavnog gradiva prema nastavnom planu i programu za pojedini mjesec, te zadovoljavanje osobnih interesa i razvijanje vještina kroz individualni i grupni rad, a provodi se u toku nastavnog dana u trajanju od 11:30 do 16:30. sati. U njemu se povezuju rad, igra i učenje s ciljem stvaranja pozitivnog radnog ozračja u kojem će dijete učiti kako biti samostalno, stvarati pozitivnu sliku o sebi kroz otkrivanje različitih izvora učenja. 

Komentari