sastanak u petrijancu

Općina Petrijanec i Savjet mladih Varaždinske županije razgovarali na temu mladih i koronavirusa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.01.2021. 11:47

Zadnja izmjena: 18.01.2021. 11:49

Na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije održan je zajednički sastanak s Općinom Petrijanec na temu djelovanja Općine u pogledu politika za mlade u vrijeme krize uzrokovane COVID-19.

Današnji sastanak nastavak je svih dosadašnjih aktivnosti Savjeta mladih te su prezentirani konkretni prijedlozi poput sufinanciranja privatnog smještaja ili smještaja u studentskim domovima za one studente koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji uzrokovanoj nastalom krizom. Dodatno, jedna od tema je bila pomoć mladima u sektoru poduzetništva kroz program kreditiranja Poduzetništvo mladih, žena i početnika HBOR-a.

- Ovo je samo jedan od niza sastanaka koje smo održali s predstavnicima gradova i općina u našoj županiji. Smatramo kako je izuzetno važno u ovoj situaciji razmišljati o mladima kao društvenoj skupini koja je dosta pogođena ovom krizom. Mladi nikako ne smiju biti marginalizirani u ovoj krizi i mi ćemo se pobrinuti da ne budu zaboravljeni. - istaknuo je tom prilikom Lovro Lukavečki, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec rekao je kako Općina Petrijanec i u korona krizi nije zaboravila na mlade. Općina nastavlja sa stipendijama za učenike srednje škole i studente. U proračunu za 2021. godinu je osigurano za tu namjenu 300.000,00 kn. Također našim poduzetnicima omogućili smo oslobođenje komunalne naknade za ono razdoblje kada im je bilo onemogućeno raditi.

 

Komentari