predstavio se petrijanec

Općina Petrijanec na Španciru osigurala besplatan prostor za promociju svog kraja - proizvodi od plastike, kolačići...

Objavljeno: 28.08.2018. 10:33

Zadnja izmjena: 28.08.2018. 10:55

Općina Petrijanec kao članica Lokalne akcijske grupe ustupila je besplatan prostor za promociju svog kraja. Članovi LAG-a predstavili su svoje proizvode u dvije izložbene kućice na Franjevačkom trgu, a radi se o DiV Plastic i Kolačiću sreće.

DiV Plasticu je cilj jednostavan, uzeti otpadnu plastiku i iz nje izraditi nešto korisno. 
- Vođeni motom razmišljaj globalno djeluj lokalno želimo povećati količinu plastike koja će se reciklirati u našoj zajednici. Vjerujemo u lokalnu proizvodnju  korisnih proizvoda od reciklirane plastike. U četvrtak smo se predstavili na Špancirfestu te prihvatili to kao izvrsnu priliku za upoznavanje novih kupaca i zaljubljenika u djelatnosti ne tako bliske većini ljudi – govore Valentino Jovan i David Lukaček osnivači ove zanimljive tvrtke koja je privukla brojne posjetitelje.

Također, na ovogodišnjem Špancirfestu predstavila se i tvrtka iz Majerja “Kolačić sreće” koja uspješno posluje već treću godinu zaredom. Unatrag dvije godine proširile su svoju djelatnost na slastičarnu u Ivancu, a uskoro namjeravaju uvesti i nove proizvode, te zaposliti još jednu osobu.

Osim DiV Plastic i tvrkte Majerja "Kolačić sreće" u prva dva dana na Španciru predstavila se i udruga Nova Ves u srcu.
- Budući da smo i sami neprofitna udruga te djelujemo kao volonteri, naglasak smo, u ovom audiovizualnom dijelu stavili i na Tamburaški sastav Općine Petrijanec, te na mješoviti pjevački zbor KUD-a Petrijanec –  poručili su iz udruge.

Komentari