obnova rasvjete

Općina Petrijanec nastavlja sa obnovom javne rasvjete, u planu postavljanje 219 LED svjetiljki

Objavljeno: 12.12.2019. 20:16

Zadnja izmjena: 12.12.2019. 20:19

U Općini Petrijanec nastavlja se i obnova javne rasvjete. Tako je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavljen projekt za sufinanciranje vrijedan ukupno 586.008,75 kuna, od čega će Ministarstvo sufinancirati 200 tisuća kuna.

Nova javna rasvjeta postavit će se u naseljima Strmec Podravski i Družbinec čime će se podići kvaliteta i učinkovitost sustava javne rasvjete na dijelu područja Općine Petrijanec. Ovim projektom je predviđeno zamjena starih svjetiljaka, 108 komada, te dopuna na mjestima gdje sada nema svjetiljki. Ukupno će biti ugrađeno novih 219 novih LED svjetiljki.

- Općina Petrijanec nastavlja s provođenjem projekata radi ostvarivanja dugoročnih ciljeva stvaranja modernog i ekološki prihvatljivog modela sustava javne rasvjete. Nova i modernizirana rasvjeta znači uštede u proračun. Osim ušteda i ekološki prihvatljivije rasvjete još važniji je faktor sigurnosti. Nova rasvjeta ujedno je i bolja rasvjeta što znači da će na spomenutim prometnicama uskoro biti i bolja vidljivost. Bolja vidljivost znači i veću sigurnost posebice pješaka i biciklista u noćnim satima. Rok za izvođenje radova je ožujak 2020. godine a radovi su već počeli.  Ovim putem zahvaljujem se  Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na sufinanciranju projekta sa 200.000,00 kn – rekao je Željko Posavec, općinski načelnik.

Komentari