NOVE ODLUKE

Općina Petrijanec obavještava mještane o novim odlukama Stožera civilne zaštite

Objavljeno: 23.03.2020. 20:16

Zadnja izmjena: 23.03.2020. 20:21

Iz Općine Petrijanec obavještavaju mještane da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

1. Propusnice koje izdaje, ovjerava i potpisuje Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec su prema Odluci iz članka II: iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Propusnice se mogu zatražiti putem e-maila sa popunjenim Zahtjevom koji se nalazi na kraju ove objave: [email protected] i telefona 042/714-220. Izdane propusnice će Vam biti dostavljene putem e-maila.

Za one koji nemaju mogućnost koristiti e-mail, u holu (stubištu) Općinske zgrade biti će postavljen stol na kojem će se nalaziti kutija sa praznim zahtjevima koji će se moći popuniti i ostaviti u za to predviđenoj kutiji svaki radni dan od 7:00 do 15:00 sati. Izdane propusnice moći će se preuzeti u vrlo kratkom roku nakon predanog Zahtjeva.

"Molimo mještane da se drže uputa i ne ulaze u prostorije Općine, zbog izbjegavanja kontakata!" poručuju iz Općine Petrijanec.

2. Ostale propusnice NE izdaje Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec niti Općina Petrijanec već odgovorne osobe u pravnoj osobi (npr. poslodavac, liječnik…), a te pravne osobe izdaju propusnice u ovim slučajevima:

ako osoba mora napustiti prebivalište ili stalno boravište zbog:

  • prometa i kretanja za opskrbu područja,
  • migracija zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite,
  • dostave lijekova i sanitetskog materijala,
  • održavanja komunalnih djelatnosti,
  • vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom,
  • zaštitarske službe,
  • izvješćivanja javnosti,
  • putovanja na posao i s posla ako je neophodno i ne može se obaviti od kuće,
  • žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprečavanju širenja bolesti COVID-10.
  • ako osoba mora napustiti prebivalište ili stalno boravište zbog hitne medicinske skrbi.

"Vezano uz navedeno, molimo građane da poštuju zabrane iz Odluke i da ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka bez valjane propusnice koje izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnici obiteljske medicine te lokalni (gradski ili općinski) stožeri civilne zaštite. Napominjemo kako Odluka stupa na snagu s danom 24. ožujka 2020. godine od 0.01 sati. Odluka se nadovezuje na već postojeću Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja", poručuju iz PU Varaždinske.

"Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji kao i da je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti”, poručuju iz Stožera civilne zaštite Općine Petrijanec.

Komentari