prihrana

Općina Petrijanec osigurala sredstva za poboljšanje uvjeta lokalnim pčelarima

Objavljeno: 26.06.2022. 08:42

Zadnja izmjena: 26.06.2022. 08:43

Općina Petrijanec osigurala je sredstva za poboljšanje uvjeta lokalnim pčelarima te je preko udruge Pčelarstvo online nabavila i osigurala pogače za prihranu pčela.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec lokalnim je pčelarima kao znak podrške u očuvanju pčelinjeg fonda osigurao u ime Općine i podijelio pogače za pčele kojima će pčelari prihraniti svoje pčele tijekom bespašnog razdoblja.

- Svakodnevno svjedočimo klimatskim promjenama, a pčele su, kao što je poznato, neophodne za naš ekosustav. Pružaju nam uz proizvode neprocjenjive i najjeftinije opsežne usluge oprašivanja kako divljih tako i kultiviranih biljaka te na taj način osiguravaju biološku raznolikost naših staništa na pojedinoj mikrolokaciji - rekao je Posavec.

Prigodnoj primopredaji su uz načelnika bili prisutni i predsjednik udruge Pčelarstvo online Antun Karlović te pčelari članovi udruge Općine Petrijanec. 

- Općina Petrijanec svjesna je da o pčelama i velik dio naše hrane koju jedemo ali i hrane za životinje. Zbog toga je nužno raditi na očuvanju lokalnog pčelinjeg fonda koji je kao takav najjeftiniji i najbolji servis potpore svim ostalim poljoprivrednicima. Samo je držanje pčela izazovno i pčelarima Općina Petrijanec pruža održivu potporu na ovaj način - zakljuio je Posavec.

Komentari