općina petrijanec

Općina Petrijanec potpisala ugovor o sufinanciranju uređenja cesta od 120 tisuća kuna

Objavljeno: 13.10.2022. 17:59

Zadnja izmjena: 13.10.2022. 17:59

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec potpisao je s ministarstvom Ugovor o sufinanciranju projekta "Modernizacija Ulice Hinka Krizmana u Novoj Vesi Petrijanečkoj, sanacija nerazvrstanih cesta i poljskih puteva na području Općine Petrijanec". 

Cilj projekta je podizanje razine komunalnog standarda stanovnika nerazvrstanih cesta i poljskih puteva te podizanje razine sigurnosti prometa svih sudionika u prometu na području općine Petrijanec. Predmetni zahvat asfaltiranja ceste se planira izvesti u naselju Nova Ves Petrijanečka u ulici Hinka Krizmana. Cesta je nerazvrstana, lokalnog karaktera, predviđena u novom projektu za dvosmjerni promet i proširenje. Odvodnja sa postojećih površina ceste riješena je poprečnim i uzdužnim nagibom ceste i odvođenjem oborinskih voda na okolni teren, bez promjena karakteristika

- Potpisan Ugovor i predano Završno izvješće je samo završni dio ili finale projekta kojeg smo provodili u prvoj polovici ove godine. Sada slijedi onaj lakši dio koji je na zadovoljstvo svih nas u završnoj fazi a to je odobravanje završnog izvješća i naplata sredstava iz Državnog proračuna, odnosno kapitalne pomoći Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Iznimno nam je važno svake godine podizati komunalni standard u našoj općini a vjerujem da smo proširivanjem i rekonstrukcijom Ulice Hinka Krizmana te sanacijom poljskih puteva upravo to i učinili - rekao je Posavec.

Ukupna vrijednost tog projekta bila je oko milijun kuna s PDV-om a odobren je maksimalan iznos za sufinanciranje od 120 tisuća kuna. Natječajnom je dokumentacijom i prijavom projekta Općina Petrijanec zatražila od Ministarstva 400 tisuća kuna, koliki je bio maksimalan iznos prema Javnom pozivu, međutim odluka Ministarstva je bila da će se po projektu dodijeliti iznos od 120 tisuća kuna koliko je i Općina Petrijanec ugovorila ovim ugovorom.

Komentari