prijavite se

Općina Petrijanec raspisala natječaj za dodjelu stipendija koje će po prvi puta dobiti i nadareni srednjoškolci

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.10.2018. 15:28

Zadnja izmjena: 31.10.2018. 15:28

Općina Petrijanec raspisala je natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2018./2019. godinu i po prvi puta natječaj za dodjelu stipendija nadarenim učenicima srednjih škola.

Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije dobivat će 300 kuna mjesečno, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije 350 kuna. Nadalje, studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 600 kuna. 

-Odlučili smo ove godine stipendije podijeliti, osim studentima, i nadarenim učenicima srednjih škola jer su oni to svojim radom i trudom zaslužili. Često rad nadarene djece znači i veće troškove za roditelje tako da će ova stipendija barem djelomično umanjiti njihove troškove ali i motivirati ih za nove uspjehe u svom školovanju. Prošle godine stipendije za studente izvan Varaždinske i Međimurske županije uvećane su za 100 kuna, a visina stipendija za nadarene učenike srednjih škola sa sjedištima u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji odnosno izvan njih naknadno će se odrediti - rekao je načelnik Posavec.

Natječaj traje od 30 listopada a rok za prijavu je  19. studenog 2018. godine , a detalje možete pronaći ovdje. 

 

 

 

Komentari