potpisano 37 ugovora

Općina Petrijanec s nadarenim studentima potpisala ugovore o dodjeli stipendija

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.12.2017. 19:48

Zadnja izmjena: 12.12.2017. 19:48

Nakon provedenog natječaja, proteklog su vikenda u prostorijama Društvenog doma u Petrijancu, potpisani ugovori o dodjeli stipendija/novčane naknade nadarenim studentima.

Ukupno je potpisano 37 ugovora o stipendiranju - dodijeljene 3 stipendije za studente koji studiraju na području Varaždinske županije, 5 stipendija za studente koji studiraju na području Međimurske županije, a 29 stipendija dodijeljeno je za studente koji studiraju izvan navedenih županija ili u inozemstvu.

I sam načelnik naglasio je kako je visokoškolsko obrazovanje važno te kako su ove godine povećali iznos stipendija kako bi omogućili što bolje uvjete u nastavku obrazovanja te rekao kako će stipendije biti isplaćene za cijelu akademsku godinu, dakle od listopada akademske godine 2017/2018 zaključno sa 15. srpnjem 2018.

Stipendije za izvrsnost su dobili studenti koji si ispunili minimum zahtjeva/kriterija, neovisno o materijalnom statusu studenta, a načelnik Posavec ujedno je i pozvao sve studente da ulažu u svoje obrazovanje, budu uporni i proaktivni, te im istovremeno ostavio „otvorena vrata“ za svaku buduću suradnju u pogledu prijedloga, kritika ili projekta kojim će ih općina Petrijanec nastojati podržati u nastavku školovanja.

- Stipendija je ove godine povećanog iznos i daje izuzetnu potporu mom studentskom standardu, promiče u meni motiviranost za većim angažmanom i ulaganjem u vlastito obrazovanje. Pohvalila bi skrb za studente i opravdat ću Vaše povjerenje - rekla je Mateja, studentica Bioinformatike, „Fakulteta za zdravstvene vede“ Maribor.

 

Komentari