bolji uvjeti za korisnike

OPĆINA PETRIJANEC Završena je energetska obnova Sportskog centra vrijedna 650 tisuća kuna

Objavljeno: 16.11.2019. 09:30

Zadnja izmjena: 16.11.2019. 09:49

U naselju Nova Ves Petrijanečka u općini Petrijanec završila je energetska obnova zgrade Sportskog centra u koju je uloženo gotovo 650 tisuća kuna zbog čega će korisnici ove zgrade boraviti u puno boljim uvjetima. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Općine Petrijanec te sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je bio postići smanjenje godišnje potrošnje primarne energije. Ulaganja će rezultirati značajnim uštedama i manjim računima za grijanje, pa će se tako godišnja potrebna toplinska energija za grijanje smanjiti za 63 posto.

Tom je prilikom načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec istaknuo kako ove godine imaju uspjeha sa apliciranjem projekata na europske fondove - Sav europski novac ili pak novac resornih Ministarstva, svaka kuna olakšanje je za proračun Općine Petrijanec pa će se ta sredstva moći uložiti u neke druge svrhe. Ove godine imamo odličan uspjeh sa prijavama na Europske fondove ali i na Ministarstva te sam kao načelnik zahvalan na svakom sufinanciranju koje nam je odobreno. Energetska obnova Sportskog centra u Novoj Vesi omogućiti će značajne uštede energije, a samom obnovom povećavaju se uvjeti boravka u javnoj zgradi. Već pripremamo nove projekte koje ćemo prijaviti na Energetsku obnovu ili na neke druge natječaje – rekao je načelnik Posavec.

Na završnoj konferenciji bio je prisutan i potpredsjednik Vlade, Predrag Štromar koji je najavio nove natječaje energetske obnove i kapitalnih pomoći Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Komentari