Općina Petrijanec završila je s provedbom projekta „ZAŽELI – pomoć u zajednici za starije osobe”. Riječ je projektu putem kojeg je omogućeno zapošljavanje nezaposlenih žena, a koje su brinule za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju u dvogodišnjem razdoblju.

Projektom je osnažen i unaprijeđen radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, a time će se ujedno ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

- Vrijednost projekta je 2.179.443,20 kuna, a financiran je iz europskih sredstava u stopostotnom iznosu. Dakle, Općina nije u ovom projektu imala svoj udio, no ekonomski i društveno - socijalno Općina je itekako imala veliki benefit. Kako bi se nastavila briga o starijima i nemoćnima, prijavili smo još jedan takav projekt koji bi s provedbom trebao krenuti u siječnju iduće godine – pojasnio je načelnik.

Poslovi gerontodomaćica odnosili su se na pomoć u dostavi namirnica, u pripremi obroka u kućanstvima, u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri osnovnim kućanskim poslovima, briga o higijeni, pomoć u dostavi lijekova, plaćanju računa, dostavi pomagala i sl., te pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Varaždin te Centar za socijalnu skrb Varaždin, a kroz projekt je bilo obuhvaćeno 70-ak krajnjih korisnika

Komentari

18.12.2020. 09:53h Zadnja izmjena: 18.12.2020. 09:57