općina selnica

Općina Selnica poziva mještane za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

Objavljeno: 03.03.2022. 14:38

Zadnja izmjena: 03.03.2022. 14:38

S obzirom na tragična događanja u Ukrajini i održanim sastancima s relevantnim osobama Međimurske županije, Općina Selnica obavještava građane o mogućoj pomoći koju mogu pružiti.

Kako navode iz Općine, što se smještaja tiče, smještaj mora imati ono osnovno, a to je tuš, grijanje i mogućnost kuhanja. Općina na raspolaganju ima takav objekt jedino u Merhatovcu gdje bi mogli smjestili maksimalno deset osoba. Što se privatnog smještaja tiče, osobno uz pristanak Jagode Vičević, na adresu u Praporčanu primaju dvije do tri osobe. Pretežno se radi o majkama s djecom.

Općina će za prva tri mjeseca osigurati sredstva za do 20 osoba u iznosu od 800 kuna po osobi za pokrivanje osnovnih troškova. U slučaju da se radi o djeci predškolskog uzrasta osigurat će im besplatno pohađanje dječjeg vrtića u Selnici.

S ovakvim prijedlogom odluke također idu na sljedeću sjednicu Općinskog vijeća koje će se održati do kraja ovog mjeseca. Pomoć u hrani i odjeći neće skupljati sada nego će objaviti potrebe ovisno koliko će osoba biti smješteno na tom području. Prijave smještaja se zaprimaju do 10. ožujka 2022. godine na broj telefona 040 861 344.

- Cilj nam je izbjeglicama osigurati dostojanstven život i pružiti maksimalnu podršku u ovim za njih teškim trenutcima. Naravno da očekujemo da se država nakon tri mjeseca uključi sa pokrivanjem nastalih troškova. Mi Hrvati smo narod koji je sam prošao golgote rata, znamo o čemu se radi i pokažimo i sada naše veliko srce! - navode iz Općine.

Komentari