prigodni pokloni

Općina Sračinec darivala novorođenu djecu

Objavljeno: 16.06.2022. 10:35

Zadnja izmjena: 16.06.2022. 10:35

Tradicionalno sredinom godine načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec pozove roditelje novorođene djece na susret, prilikom kojeg im uruči prigodne poklone.

Općina Sračinec svoje najmlađe mještane daruje iznosom od 1.000 kuna za prvo dijete u obitelji, 1.500 kuna za drugo te 2.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelj. U prvoj polovici godine, ove je godine rođeno 12 mališana, sedam djevojčica i pet dječaka.

- Uskoro ćemo krenuti i u novu dogradnju vrtića kako bismo zadovoljili pedagoške standarde koji propisuju najveću veličinu grupa. Naša je osnovna škola jedna od najvećih u županiji, pohađa je 550 učenica i učenika, i tu ćemo morati pristupiti proširenju kako bismo povećali broj razrednih odjeljenja. Ponosni smo na sadržaje koje nudimo djeci, od sportskih terena, dječjih igrališta do parka Velika graba koji je postao mjesto susreta za mlade te roditelje i njihovu djecu. Sve ovo daje mi za pravo da našu Općinu okarakteriziram kao mjesto za lijep i siguran život – istaknuo je načelnik Božidar Novoselec.

 

Komentari