u domu kulture

Općina Sračinec isplatila pomoć obiteljima novorođene djece

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2019. 13:00

Zadnja izmjena: 27.06.2019. 13:02

Dva puta godišnje upriličuje se susret vodstva Općina Sračinec s roditeljima i tek rođenom djecom, najmlađim Srakarima i Svibovčancima. Tako je bilo i jučer, u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu podijeljeni su simbolični novčani darovi.

– Prije nekoliko godina povećali smo iznos ove pomoći, pa je sad ona 1.000 kuna za prvo, 1.500 kuna za drugo te 2.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.  rekao je načelnik Božidar Novoselec te dodao da Općina brine za djecu te kako je nedavno  dovršena adaptacija starog dijela vrtića u Sračincu, koji sada ima gotovo 900 kvadratnih metara.

- Imamo 13 dječjih igrališta koja održavamo, financiramo mnogobrojne aktivnosti naše osnovne škole, svake godine ulažemo značajna sredstva u opremanje škole, mada nismo njen osnivač. Jednostavno osjećamo odgovornost za kvalitetu odgoja i obrazovanja naše djece – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je zajedno sa zamjenikom načelnika Krunoslavom Lukačićem podijelio novčane nagrade i cvijeće.

U prvom dijelu ove godine rodilo se 21 dijete, a omjer je 13:8 u koristi dječaka

Komentari