općina sračinec

Općina Sračinec novčano darivala svoje najmlađe stanovnike

Objavljeno: 17.12.2022. 09:55

Zadnja izmjena: 17.12.2022. 09:55

U maloj dvorani Doma kulture Sračinec održan je susret načelnika Općine Sračinec s očevima, majkama i najmlađim stanovnicima općine, rođenim u drugoj polovici ove godine.

U drugoj polovici 2022. godine rođeno je 19 djece, 11 dječaka i 8 djevojčica. Tom je prilikom prvo novorođeno dijete u obitelji dobilo poklon od 1.000 kuna, drugo 1.500, a za treće i svako iduće isplaćena je pomoć od 2.000 kuna. 

- Naša je općina godinama bila jedna od vodećih u Hrvatskoj kada se govori o pozitivnoj demografskoj slici. Pandemija i kriza utjecala je na manji broj novorođenih, očekujemo da će ih ove godine biti ukupno oko 35. Općina ulaže velika sredstva da bi mlade obitelji zadržala i privukla, od modernog dječjeg vrtića, opremljene škole s jednosmjenskom nastavom, igrališta za djecu i sportskih terena, a ovaj novčani dar samo je simbolična pomoć i dobrodošlica našim najmlađima. Zbog svega navedenog i zbog odličnog geografskog položaja, velik je interes za doseljavanje u našu općinu, pa vjerujem da ćemo se uskoro ponovno moći pohvaliti i velikim brojem novorođene djece - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Komentari