mjere pomoći gospodarstvu

Općina Sračinec oslobađa poduzetnike od plaćanja komunalne naknade, a isplatit će i pomoć za...

Općina Sračinec

Objavljeno: 19.03.2020. 17:31

Zadnja izmjena: 20.03.2020. 09:59

Kako bi ublažila posljedice nemogućnosti obavljanja djelatnosti, Općina Sračinec donijela je prve mjere za pomoć, a konkretno, riječ je o novčanoj pomoći za plaćanje najma poslovnih prostora te oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore.

- Pravo prijave na ovaj javni poziv imaju pravne osobe s područja Općine Sračinec koje imaju poslovni prostor na području Općine Sračinec i kojima je sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, naložena obustava rada na rok od 30 dana – kaže načelnik Sračinca Božidar Novoselec.

Općina će tako obrtnicima i poduzećima koji zadovoljavaju kriterije isplatiti pomoć u iznosu jedne mjesečne zakupnine, a najviše do 2.000,00 kuna po poslovnom prostoru bez uključenog poreza na dodanu vrijednost. Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. travnja 2020. godine do 10:00 sati na obrascima koji su dostupni na mrežnoj stranici Općine Sračinec sracinec.hr.

- Ovo je tek početak i prva mjera. Ovisno o razvoju situacije Općina Sračinec će u okviru svojih mogućnosti nastaviti s mjerama pomoći gospodarstvenicima, ali i mještanima - rekao je načelnik Novoselec.

Naime, sve koji plaćaju komunalnu naknadu za poslovne prostore Općina je odlučila osloboditi i ovog davanja, i to za period od 1. siječnja 2020. do 30. lipnja 2020. godine.

Komentari