Besplatni pregledi

U Sračincu predstavljen projekt medicinskih pregleda: "Ako spasimo jedan život - učinili smo mnogo"

U Općini Sračinec danas je predstavljen projekt medicinskih pregleda mještana općine Sračinec radi ranog otkrivanja raka dojke i raka prostate.
Objavljeno: 22.05.2019. 12:24

Zadnja izmjena: 22.05.2019. 12:36

Foto: Dario Jurčević

U Općini Sračinec danas je predstavljen projekt medicinskih pregleda mještana općine Sračinec radi ranog otkrivanja raka dojke i raka prostate.

Riječ je o besplatnom pregledu koji se već godinama organizira u Sračincu, a kako kažu iz Općine Sračinec, jedina su Općina koja na taj način djeluje. Također, za taj projekt godišnje izdvajaju oko 100 tisuća kuna - ovisno o broju pregleda.

- Okrenuli smo se na zdravlje naših sumještana, jer ako spasimo jedan život, učinili smo mnogo. Također, zadnje tri godine imamo i novi preventivni pregled raka prostate, jer imamo saznanja da je smrtnost od prostate druga u Varaždinskoj županiji. Svijest se probudila kod naših mještana i mislim da je to vrijedan projekat koji zaslužuje pažnju čak na nacionalnom nivou. - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

- Počeli smo s nekih 133 žene, a lani ih je bilo 300-tinjak. S time da moram reći da je ova akcija hvale vrijedna, naročito ako znamo da se u toj akciji u ranom stadiju uspije pronaći bolest koju je onda moguće ispravno i kvalitetno liječiti. - rekla je voditeljica projekta Karmela Majcen.

Komentari