međunarodna suradnja

Općina Sveti Đurđ: Održan susret predstavnika DVD-a Karlovec Ludbreški i slovenskog vatrogasnog društva Dobovec

Objavljeno: 21.11.2016. 14:30

Foto: Općina Sveti Đurđ

Vatrogasna zajednica općine Sveti Đurđ već je uvelike poznata po međunarodnoj suradnji sa svojih 6 dobrovoljnih vatrogasnih društava, a sada je ta suradnja proširena i s vatrogasnom organizacijom iz Slovenije. 

Znatan broj mještana Karlovca Ludbreškog se u prošlom stoljeću u potrazi za poslom zaustavio u Sloveniji, u tamošnjim rudnicima i drugim tvrtkama, a najveći broj ih se smjestio u okolici Trbovlja.

Dokaz tome kako su veze između ova dva kraja jake svakako je i susret predstavnika DVD-a Karlovec Ludbreški i PGD-a Dobovec koji se održao u subotu u Općini Sveti Đurđ.

Predstavnike PGD-a Dobovec, društva koje je dijelom Gasilske zveze Trbovlje dočekao je predsjednik DVD-a Karlovec Ludbreški, Krunoslav Turković, zapovjednik Društva Kristijan Juričan i zamjenik predsjednika Društva, Željko Kuharić

Posjet gostiju iz Slovenije je organiziran na temelju inicijative za jačanjem suradnje između ove dvije organizacije, po uzoru na 20-tak DVD-ova s područja Varaždinske županije koji su najčešće pobratimljeni s pojedinim vatrogasnim organizacijama u susjednoj Sloveniji.

Goste iz Slovenije na službenom prijemu u Općini Sveti Đurđ primio je i načelnik Josip Jany, pohvalivši pritom aktivnosti vatrogastva u općini, kao stupa ukupne sigurnosti stanovnika općine, odnosno međunarodnu suradnju s različitim vatrogasnim organizacijama, po čemu je Općina Sveti Đurđ već nadaleko poznata. 

 

Komentari